nieuws

Forever 21 sluit laatste winkel België

Geen categorie

Forever 21 vertrekt uit België. De Amerikaanse modeketen vindt de huurprijzen te hoog. Bovendien sloeg de webwinkel niet aan.

Dat schrijft De Gazet van Antwerpen. ‘Wegens te hoge huurprijzen’ sluit Forever 21 half juli de deuren van zijn laatste winkel op de Meir in Antwerpen. Daarover is een sociaal akkoord bereikt met de honderd werknemers. Forever 21 was met de procedure tot sluiting al in januari gestart. De kledingketen gaf toen als belangrijkste reden dat de huurprijzen op de Meir veel te hoog zijn. Forever 21 huurt er 5.000 m2 op drie verdiepingen. Ook de tegenvallende onlineverkoop was een reden tot vertrek. In de VS scoort de keten zeer sterk met zijn onlineverkoop, in België evenwel niet.

Forever 21, wereldwijd goed voor 600 winkels, had eerder nog een grote winkel in Brussel. Die winkel werd na een zware brand niet meer heropend. De Amerikaanse modeketen is met twee winkels gevestigd in Nederland.  In Amsterdam heeft Forever 21 een flagship store van 4.500 m2 in een pand van Vastned aan het Rokin/Kalverstraat. In Rotterdam huurt het modemerk sinds najaar 2015 ruim 1.700 m2 in de Koopgoot, eigendom van CBRE Global Investors.

 

Reageer op dit artikel