nieuws

Faillissement 24 grote modewinkels dreigt

Geen categorie

De rechtbank Oost-Brabant heeft op 14 april surseance van betaling verleend aan Houtbrox en Duthler. De modeketens beschikken over 24 winkels in Nederland van 800 tot 1.250 m2.

Dat blijkt uit een bericht van de in Den Bosch gevestigde rechtbank. Ook de aan Houtbrox gelieerde vennootschappen Duthler-Intermode, Brova Retail Services en Brova hebben uitstel van betaling gekregen. Alle vennootschappen maken deel uit van de Brova Groep. Surseance is doorgaans het voorportaal van een faillissement. Bova Groep, sinds 2013 verlieslatend, kwam begin dit jaar in acute problemen nadat financier ING een kredietfaciliteit van 6 miljoen euro introk.

Een mogelijk bankroet zal weer een zware wissel trekken op het Nederlandse winkellandschap. De 24 winkels hebben een oppervlakte van gemiddeld 800 tot 1.250 m2 (Barones, Breda). De 23 vestigingen van Hout-Brox liggen op een winkel in Utrecht na buiten de Randstad. Modeketen Duthler beschikt volgens de eigen website nog over één winkel, namelijk Duthler Modewarenhuis in Varsseveld. In 2014 bouwde Brova tien Duthler-winkels om tot vestigingen van Houtbrox. Het distributiecentrum (Duthler-Intermode) staat in Schijndel.

De rechtbank heeft advocaten van Taylor Wessing uit Eindhoven en Turnaround Advocaten uit Best benoemd als bewindvoerders. Op de website van Brova Groep staat modemerk Purdey nog vermeld als Brova-winkelformule. Purdey, dat 22 modewinkels heeft, is in maart 2016 echter verkocht aan O&C Investments. Financier Brabantse Ontwikkelings Maatschappij probeert deze verkoop terug te draaien. BOM beschuldigt Brova hierbij van paulianeus handelen.

Reageer op dit artikel