nieuws

Doorstart viervijfde Macintosh-schoenenketens

Geen categorie

Van de 530 schoenenwinkels van het gefailleerde Macintosh Retail Group zijn er 436 overgenomen door verschillende kopers. De totale verkoopopbrengst van de zeven formules bedroeg 51,6 miljoen euro.

Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curatoren Ben Meijs (Thuis & Partners) en John Huppertz (Paulussen Advocaten). De curatoren hebben de zeven Macintosh-formules – inclusief een deel van de winkels, merknaam en inventaris – verkocht voor in totaal 51,6 miljoen euro. De hoogste opbrengst is afkomstig van Brantano en Scapino. FNG en R&S kochten Brantano voor 25 miljoen euro. De kopers namen alle 130 vestigingen over van de curatoren. Ziengs kocht Scapino voor 17,5 miljoen euro en startte door met 180 van de 206 Scapino-winkels.

Sacha nam Macintosh-formule Manfield voor 2,8 miljoen euro over en nam veertig van de zestig vestigingen over. Nelson Schoenen kocht Dolcis voor 2 miljoen. De nieuwe eigenaar had fiducie in slechts 26 van de zestig schoenenwinkels van het Macintosh-merk. Pro Sports Holding start voor 2 miljoen euro door met 25 van de 31 Pro-winkels. Highland Retail Investments had 1,9 miljoen euro over voor 32 van de 37 oorspronkelijke Invito-vestigingen. Datzelfde Highland Retail nam voor 400.000 euro Steve Madden over, inclusief alle drie de winkels.

De volledige opbrengst gaat naar de financierende banken, die pandrecht hadden op bijna alle Macintosh-bezittingen. Het gaat om Rabobank, ING, ABN Amro en BNP Paribas die bijna 70 miljoen euro aan het retailconcern hadden geleend. Dat betekent dat de banken alsnog voor bijna 20 miljoen euro het schip ingaan. De uiteindelijke opbrengst is nog afhankelijk van een juridisch conflict tussen de in medio 2013 verkochte Macintosh-fietsenwinkel Halfords en Macintosh. Halfords eist 16,5 miljoen euro van Macintosh, op zijn beurt meent Macintosh recht te hebben op 7,3 miljoen euro. Tot sloot behielden 1.750 van de 3.679 winkelmedewerkers hun baan.

Reageer op dit artikel