nieuws

Doorstart bijna alle winkels La Ligna

Geen categorie

De gefailleerde modeketen maakt een succesvolle doorstart onder Blend Company. De nieuwe Deense eigenaar houdt 47 van de vijftig winkels open.

Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van DLA Piper. La Ligna werd half februari failliet verklaard. Nu blijkt dat de damesmodeketen voor 350.000 euro is gekocht door Blend Company, onderdeel uit van DK Company. De curator werd geleverd door DLA Piper, financieel advies kwam van PwC. Blend was een van de drie overnamekandidaten. De curatoren verkozen het Deense bod, omdat Blend de meeste winkels en werknemers wilde behouden.

PwC verleende het financiële advies bij de overname. Uit het faillissementsverslag blijkt verder dat La Ligna in 2015 op een omzet van 10,9 miljoen euro 1,3 miljoen euro verlies boekte. Dat was een hogere omzet en een iets groter verlies dan in 2014. Nadat de fiscus een saneringsvoorstel afwees, vroeg La Ligna het faillissement aan.

Reageer op dit artikel