nieuws

Dirk Anbeek in bestuur IVBN

Geen categorie

Dirk Anbeek is benoemd tot bestuurslid van IVBN met als portefeuille Winkels. Hij is werkzaam bij Wereldhave vanaf juni 2009 en CEO sinds juli 2012

Anbeek is de opvolger van Jan Willem Weissink, die aftrad wegens zijn vertrek bij Klépierre Nederland. Vanuit deze positie ziet Anbeek het als zijn primaire taak bij IVBN om de verandering van het Nederlandse retaillandschap te versnellen.

‘In samenwerking met retailondernemer, vastgoedondernemer en gemeente moeten we retail weer aantrekkelijk maken voor de consument. dat vergt keuzes welke winkelgebieden perspectief hebben en waarin we dus kunnen investeren en welke gebieden niet meer en daar moeten we de krimp organiseren. Vanuit het vastgoed gezien is het huurrecht een belangrijk obstakel bij die transitie. Binnen de Retailagenda nemen we hopelijk binnenkort de eerste stappen om daar met elkaar wat aan te gaan doen.’

Met deze benoeming is de samenstelling van het bestuur van IVBN als volgt: Henk Jagersma (ceo Syntrus Real Estate & Finance), Dick van Hal (ceo Bouwinvest), Guido Verhoef (head of Private Real Estate PGGM Investments), Johan Buijs         (ceo NSI), Dick Gort (ceo ASR Vastgoed Vermogensbeheer) en Dirk Anbeek (ceo Wereldhave).

Reageer op dit artikel