nieuws

De Overstap XL: Matthieu Zuidema

Geen categorie

Matthieu Zuidema is op 1 april 2016 in dienst getreden als senior researchmanager bij het Kadaster met als standplaats Zwolle. Hij werkte sinds 2010 bij het Economisch Instituut voor de Bouw als programmaleider commerciële en maatschappelijke vastgoedmarkten.

De Overstap XL: Matthieu Zuidema

Zuidema zal zich als accountmanager en adviseur vooral richten op grote zakelijke afnemers van vastgoeddata van het Kadaster. Hij is aangesteld om deze klanten te helpen bij het speuren naar de juiste informatie binnen de databestanden van het Kadaster. Ook zal hij regelmatig op eigen initiatief informatie over de vastgoedsector verzamelen en publiceren. ‘ik heb gevoel voor data, maar vind het ook leuk mensen te helpen de juiste informatie te vinden.’

Met zijn overstap komt Zuidema van een relatief kleine organisatie met 20 medewerkers in een grote onderneming terecht met 1.600 medewerkers. ‘Dat biedt een heel ander perspectief, ook op het terrein van doorgroeimogelijkheden.’ Hij was niet actief op zoek naar een andere baan. Het Kadaster kende hij omdat hij als onderzoeker bij het EIB één van de afnemers van kadastergegevens was.

Zijn standplaats Zwolle is vertrouwd terrein, Zuidema groeide op in het iets zuidelijker gelegen Wezep. Zijn werkplek ligt wel op flinke afstand van zijn woonplaats nabij Rotterdam. Twee tot drie dagen is hij op kantoor, bij zijn eigen afdeling. De overige dagen werkt hij vanuit een andere vestiging in Rotterdam of Amsterdam.

Als medewerker van het EIB schreef Zuidema op regelmatige basis columns en achtergrondbijdragen voor het maanblad Vastgoedmarkt.  

Reageer op dit artikel