nieuws

Daling huishoudens met hypotheekprobleem

Geen categorie

Het afgelopen halfjaar is het aantal mensen met een betalingsprobleem op hun hypotheek afgenomen met 2.215. In totaal zijn er nu nog 110.466 huishoudens die moeite hebben om hun hypotheeklasten te betalen.

Dit blijkt uit de BKR Hypotheekbarometer van april. BKR noteert alleen huishoudens die meer dan 120 dagen achterlopen met de betaling van hun hypotheek. In oktober 2015 meldde BKR al een eerste positieve tendens. Het aantal mensen met een betalingsprobleem op de hypotheek daalde toen nog beperkt. Met een afname van 2.215 mensen met een betalingsprobleem op de hypotheek is nu sprake van een wezenlijke daling.

Sinds 2008 namen de betalingsachterstanden op hypotheken sterk toe. Peter van den Bosch, algemeen directeur van BKR: ‘We hopen dat we met deze ingezette daling uiteindelijk weer teruggaan naar het niveau van voor de crisis. In 2009 waren er 40.000 mensen die moeite hadden om hun hypotheeklasten te voldoen.’

Betalingsachterstanden op hypotheken, geregistreerd bij BKR, maken slechts een klein deel uit van de totale schuldenproblematiek. De meeste betalingsachterstanden doen zich voor bij de Belastingdienst, woningcorporaties, zorgverzekeraars, energieleveranciers en DUO (studieschulden).

Reageer op dit artikel