nieuws

Breeam-Excellent voor project WTC Utrecht

Geen categorie

De Dutch Green Building Council (DGBC) heeft het nieuwbouw ontwerpcertificaat Breeam-Excellent aan CBRE Global Investors uitgereikt voor het World Trade Center Utrecht.

Dit is het eerste ontwikkelingsproject in Utrecht dat voldoet aan de hoge duurzaamheidpresentatie overeenkomstig de score Breeam-Excellent. Aan het Jaarbeursplein in het centrum van Utrecht verrijst met het WTC Utrecht een kantorencomplex met 32.000 m2 kantoorruimte, horeca, retail, vergadercentrum en een inpandige fietsenstalling. Het gebouw is uitgevoerd met energiezuinige led-verlichting en pv-cellen. Daarnaast is het gebouw uitgerust met klimaatplafonds.

Frédérique Weber, fund Manager CBRE Dutch Office Fund, stelt dat het ontwerpcertificaat ‘volledig aansluit bij de doelstelling van het fonds om de toonaangevende positie op het gebied van duurzaamheid verder uit te bouwen’. BAM Bouw en Techniek, verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie, heeft het ontwerptraject inmiddels afgerond. De omgevingsvergunning is aangevraagd en de sloop afbouw van het huidige pand Leeuwensteyn is in volle gang.

Het nieuw te bouwen kantoor gaat zowel vaste als flexibele kantoorwerkplekken bieden en zal fungeren als netwerklocatie voor bedrijven, instellingen, ondernemers en publiek. WTC Utrecht, prominent gelegen naast Utrecht Centraal, opent in het eerste kwartaal van 2018 haar deuren. Met de eerste huurders zijn reeds huurcontracten afgesloten en de operator van het WTC-dienstenpakket is gecontracteerd. JLL en CBRE ondersteunen CBRE Global Investors bij de verhuur.

Reageer op dit artikel