nieuws

Bouwfonds-CEO Jaap Gillis geridderd

Geen categorie

Bouwfonds-CEO Jaap Gillis (1954) is voorafgaand aan Koningsdag in zijn woonplaats Blaricum benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld door burgemeester Joan de Zwart-Bloch van Blaricum.

Bouwfonds-CEO Jaap Gillis geridderd

Gillis werd voorgedragen voor een lintje omdat hij zowel in Nederland als over de landsgrenzen actief is. Rode draad is zijn sociale betrokkenheid en maatschappelijk verantwoordelijkheid. In 2002 heeft Gillis de International Council of Shopping Centers opgericht. Tot 2013 was hij ook voorzitter van deze organisatie. Deze belangenorganisatie biedt leden een netwerk met een eindeloze hoeveelheid kennis en ervaring op het gebied van winkelcentra. Met name milieu en duurzaam bouwen was en is een speerpunt.

Bij zijn vroegere werkgever Redevco was duurzaam ontwikkelen en bouwen zijn uitdaging. Daarnaast legde hij vanuit maatschappelijk verantwoord perspectief bij Redevco in de kaders van het corporate responsability-beleid vast, dat iedere medewerker de gelegenheid moet krijgen twee dagen per jaar op kosten van Redevco te besteden aan een goed doel.

In 2008 stond de heer Gillis aan de wieg van Stichting Dutch Green Building Council. Onder zijn leiding groeide deze stichting uit tot de meest brede en grootste onafhankelijke netwerkorganisatie voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving en werd het keurmerk Breeam operationeel. In september 2015 nam de heer Gillis afscheid als voorzitter van deze stichting.

In zijn vrije tijd nam de heer Gillis via de stichting Habitat for Humanity deel aan een bouwreis naar Zuid-Afrika. Een week lang bouwde hij mee aan zes woningen voor de allerarmsten in een krottenwijk in Kaapstad.

Gillis werd in 2008 in zijn functie van COO van Redevco door Vastgoedmarkt gelauwerd als Vastgoedman van het Jaar 2008. Naast Gillis werden toen genomineerd Eric de Clercq Zubli (managing director Jones Lang LaSalle Nederland), Joop van Oosten (CEO Koninklijke BAM Groep), Jan Voerman (Fortress Groep), Jo Roelof Zeeman (Zeeman Trust).

Reageer op dit artikel