nieuws

Blokker sluit twintig winkels Cook&Co

Geen categorie

Blokker Holding sluit de twintig winkels van zijn formule Cook&Co die verder gaat als webwinkel. De fysieke winkels zijn verlieslatend.

Dat maakt het retailconcern bekend in een persbericht op zijn website. De retailketen in hoogwaardige kookproducten sluit de deuren van zijn twintig filialen en legt de focus op webshop cookandco.nl. Volgens deze webshop beschikt Cook&Co overigens over 22 winkels. De fysieke winkels van Cook&Co worden vanaf 1 juni gefaseerd gesloten. Blokker Holding brengt de webshop onder bij Nextail, de online innovatietak van Blokker.

Door investeringen te richten op de online tak is de toekomst van deze formule beter gewaarborgd, stelt Blokker. ‘De webshop van Cook&Co laat jaarlijks een forse omzetgroei zien, in 2015 zelfs een omzetgroei van zo’n 60 procent. De fysieke winkels zijn al enkele jaren verlieslatend, ondanks diverse initiatieven om dit te verbeteren.’ Met het sluiten van de winkels gaan 85 arbeidsplaatsen verloren. waar het online succes van de kookformule wordt voorgezet. Vorige week kondigde de holding aan 450 van de 600 Blokker-winkels drastisch te vernieuwen. Het vermoeden bij velen is dat Blokker de 150 overige winkels over een jaar of twee jaar sluit.

Reageer op dit artikel