nieuws

Blokker: banen weg en investeren

Geen categorie

Blokker Holding investeert 100 miljoen euro in een verbouwing van 450 Blokker-winkels. Door ‘een meer flexibele en efficiënte werkwijze’ vervallen 390 arbeidsplaatsen.

Dat maakte Blokker Holding op 15 april bekend. De komende twee jaar veranderen de formule, assortiment, merken en look & feel van 450 van de 600 Blokker-winkels. Zo komt Blokker met een huismerk, onder meer voor handdoeken en beddengoed, wordt de webshop vernieuwd en krijgen de winkels een webshopdienst. De eerste nieuwe Blokker-winkel is 15 april in de Amsterdamse Bilderdijkstraat geopend.

In 2105 schrapte de winkelformule al 390 arbeidsplaatsen. De Blokker-formule biedt nu aan nog ruim 7.000 mensen emplooi. Wat de plannen voor de ‘oude’ 150 Blokker-winkels zijn, is onbekend. Blokker zegt pas over twee jaar een beslissing over het lot van deze winkels te nemen. Blokker Holding snijdt al langer in de kosten. Het moederbedrijf ontsloeg begin dit jaar al 250 banen bij winkelformule Xenos. Ook kondigde het de sluiting van zeven Xenos-winkels aan. In 2015 werd tuinwinkelketen Tuincentrum Overvecht verkocht en zijn de hoofdkantoren van speelgoedformules Intertoys en Bart Smit samengevoegd.

Reageer op dit artikel