nieuws

ASRE-bijeenkomst energieneutraliteit woningvoorraad

Geen categorie

Hoe krijgen we Nederlandse woningvoorraad energieneutraal? Amsterdam School of Real Estate organiseert op 19 mei een bijeenkomst hierover in Pakhuis De Zwijger in Amsterdam.

In 2050, maar liever nog eerder, moet de energieneutraliteit bereikt hebben, schrijft ASRE. ‘Niet alleen om de klimaatverandering te stoppen, maar ook uit angst dat fossiele energie opraakt. Alternatieve energiebronnen zijn in opkomst, maar zullen onvoldoende opleveren om aan onze energiebehoefte te voldoen. We zullen minder energie moeten gaan gebruiken, onder andere door onze woningen minder energie te laten verbruiken.’

Met nog zo’n kleine 35 jaar te gaan tot 2050 lijkt de eerste tussendoelstelling van woningcorporaties, 110.000 woningen naar nul-op-de-meter in 2020, steeds lastiger te realiseren, aldus de vastgoedopleiding. Op 19 mei gaat de ASRE in samenwerking met Pakhuis De Zwijger in op dit vraagstuk. Wat is er nodig om de ambitie voor 2050 te halen? Is een reeks kleinere stappen het meest realistisch, maar halen we daarmee wel het doel? Of moet het roer echt om, en is het tijd om andere, grote stappen te maken? En hoe dan?

Bas van de Griendt en Jan Willem van de Groep gaan de uitdaging aan en pellen het probleem af. De bijeenkomst is tussen 19.00-21.00 uur. De bijeenkomst in Pakhuis De Zwijger maakt deel uit van de ASRE-opleiding Businesscase energietransitie woningen.

Reageer op dit artikel