nieuws

Anbang trekt zich terug uit overnamestrijd Starwood

Geen categorie

De Chinese verzekeraar Anbang heeft zijn laatste bod van 14 miljard dollar op Starwood & Resorts ingetrokken. Daarmee wordt Marriott International voor 13,6 miljard euro zeer waarschijnlijk de nieuwe eigenaar van Starwood.

De intrekking van het bod – 2 miljard dollar meer dan de eerste bieding van Marriott – kwam onverwacht. Alles wees erop dat Anbang het hotelconcern koste wat kost in handen wilde krijgen. Volgens het Chinese weekblad Caixin heeft Anbang niet zelf de stekker uit de biedingenstrijd getrokken.

Caixin schrijft dat dat de Chinese toezichthouder op de verzekeringsmarkt waarschijnlijk zijn veto heeft uitgesproken. Chinese bedrijven mogen geen overnames meer doen die hoger zijn dan 15 procent van de waarde van hun activa. Anbangs bod zou niet voldoen aan dit criterium. Als Marriott Starwood overneemt, ontstaat het grootste hotelbedrijf ter wereld met 1 miljoen kamers.

Reageer op dit artikel