nieuws

Aberdeen koopt Portugees vastgoed van Sonae

Geen categorie

Aberdeen Asset Management heeft vier supermarkten in Portugal overgenomen van het Portugese detailhandelsconsortium Sonae Group in een sale-and-lease-backtransactie van 40 miljoen euro.

Het is de eerste investering van het Aberdeen European Balanced Property Fund (AEBPF) in Portugal. De transactie past bij de strategie van het snel groeiende Aberdeen European Balanced Property Fund om zijn positie op het Iberisch schiereiland uit te breiden, zegt fondsbeheerder Gert-Jan Kapiteyn.

Onlangs kocht Aberdeen een kantoorgebouw in België en twee logistieke opslagcentra in Frankrijk en Oostenrijk. AEBPF had eind 2015 vastgoed in beheer ter waarde van 687 miljoen euro en beoogt dit uit te breiden tot 1 miljard euro. Het aangekochte vastgoed in Portugal betreft drie supermarkten van Modelo Continente en een andere ‘hypermarkt’ in Loulé, met in totaal een oppervlakte van 23.000 m2. De supermarkten zijn onderdeel van de Sonae Group.

Reageer op dit artikel