nieuws

Vlaardingen heeft meest rendabele vastgoed

Geen categorie

Niet Amsterdam, Utrecht en Rotterdam, maar Vlaardingen, Sneek en Brielle vormen de top-3 van best renderende steden als het gaat om de aankoop van vastgoed voor verhuur. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse huizenmarkt door Vastgoedtool.com, een initiatief van ondernemer en vastgoedbelegger Erik de Voogd.

Als verklaring voor de opvallende top-3 geeft De Voogd aan dat het aankoopbedrag ten opzichte van de potentiële huuropbrengst in de grote steden relatief erg hoog ligt. Op basis van algoritmes en met gebruik van de big data van 330.000 objecten die de afgelopen drie jaar werden verkocht en of verhuurd, geeft de vastgoedtool inzicht in de huidige markt waarin circa 20.000 appartementen te koop staan. 

Nadat De Voogd (45) in 2013 een groot deel van zijn aandelen in het familiebedrijf Voogd en Voogd Verzekeringen verkocht, besloot hij te beleggen in vastgoed. Licht gefrustreerd door het gebrek aan transparantie van het aanbod en het rendement van de Nederlandse vastgoedmarkt, besloot hij met zijn ICT-achtergrond een eigen tool te bouwen om zijn zoektocht te vergemakkelijken. Op basis van zijn eigen vastgoedtool kocht hij een aantal appartementen aan voor de verhuur, waarbij hij een goede inschatting heeft van de verwachte huuropbrengst en ook binnen hoeveel dagen een appartement naar verwachting is verhuurd. 

Vastgoedtool

Reageer op dit artikel