nieuws

Twee Breeam Awards voor The Edge

Geen categorie

Kantoorgebouw The Edge is door de Building Research Establishment (BRE) uitgeroepen tot winnaar van de internationale Breeam Award in de categorie Offices New. Naast deze award mochten OVG Real Estate en PLP Architecture ook de Your Breeam award in ontvangst nemen, een publieksprijs.

Het gebouw van 40.000 m2 dat is gevestigd op de Amsterdamse Zuidas, is het duurzaamste kantoorgebouw ter wereld volgens de Breeam-normering. Het gebruik van slimme technologie en de toepassing van innovaties die nog nooit eerder zijn toegepast in een kantoorgebouw waren doorslaggevende factoren voor de jury om The Edge uit te roepen tot winnaar van de Breean Award in de categorie Offices New.  

In de categorie Offices New was The Edge een van de vijf genomineerden. Naast The Edge waren Noda (Paris), Torsplan (Stockholm), Greendale (Moscow) en White Collar Factory (London) genomineerd.A

Het hoofdkantoor van ABN Amro, even verder op de Zuidas gevestigd, mocht een Breeam Award in ontvangst nemen voor het meest duurzame ‘bestaand kantoorgebouw internationaal’. ABN Amro is een van de financiers van The Edge. 

Reageer op dit artikel