nieuws

‘Stijgende investeringen in commercieel vastgoed’

Geen categorie

Het investeringsvolume in commercieel vastgoed kan in 2016 nog hoger uitvallen dan in 2015. Dat verwacht Savills in Market in Minutes van maart 2016.

‘Stijgende investeringen in commercieel vastgoed’

Clive Pritchard, head of country Savills Nederland: ‘De vraag van beleggers is nog steeds vele malen groter dan het aanbod, wat mooie mogelijkheden biedt voor assetmanagers om hun portfolio te optimaliseren en een neerwaartse druk op de rendementen houdt.’ 

Het rapport noemt een aantal belangrijke trends die het Nederlandse vastgoedlandschap in 2016 zullen definiëren. Economische groei, concentratie, alternatieve investeringen, retail-faillissementen, grensoverschrijdende investeringen en (lening)portfolio’s zijn de belangrijkste thema’s. ‘Deze thema’s in combinatie met de beschikbaarheid en prijzen van Nederlands vastgoed maken Nederland in vergelijking met andere Europese landen aantrekkelijk voor internationale investeerders’, aldus head of research Jeroen Jansen.

In 2015 groeide de Nederlandse economie met 1,9 procent, en deed het beter dan buurlanden Duitsland, België en Frankrijk. Voor 2016 wordt een groei van 1,8 procent voorspeld, in 2017 zelfs 2,0 procent. Dit heeft een positief effect op de gebruikersmarkt, waarbij in alle sectoren een stijging wordt verwacht. De voorspellingen zijn dus goed, hoewel het aankomende Brexit-referendum en de toenemende vluchtelingenstroom wel voor onzekerheid zorgen in het Europese economische landschap.

Reageer op dit artikel