nieuws

Starwood Hotels kiest voor hoger bod Anbang

Geen categorie

Starwood Hotels Worldwide heeft zijn voorkeur uitgesproken voor het overnamebod van Anbang. Het Chinese verzekeringsconcern biedt 1 miljard dollar meer dan Marriot International.

Dat heeft Starwood op 18 maart laten weten. De internationale hotelgigant dreigt achter het net te vissen bij de geplande overname van branchegenoot. In november 2015 bracht Marriott een overnamebod van 12,2 miljard dollar uit op Starwood. Eind vorig jaar ging Starwood akkoord met dit bod. Daarmee zou het grootste hotelbedrijf ter wereld ontstaan met 1,1 miljoen kamers in ruim 5.500 hotels in meer dan honderd landen.

Half maart brachten Anbang en een aantal onbekende partners echter onverwacht een bod uit van 13,2 miljard dollar. Starwood liet een week later weten om financiële redenen liever in zee te gaan met het Anbang-consortium. Marriott heeft nog tot 29 maart om met een nieuw bod te komen. Als de deal met Marriott definitief wordt afgeblazen, dan is Starwood verplicht een beëindigingsvergoeding van 400 miljoen dollar aan Marriott te betalen. Starwood heeft 1.270 hotels met 350.000 kamers in honderd landen. In Nederland is Anbang bekend als recente koper van Vivat, het vroegere (SNS) Reaal.

Reageer op dit artikel