nieuws

Sociale huur en vrije sector in één gebouw

Geen categorie

Op de Piet Heinkade in Amsterdam nadert het appartementencomplex Costa Rica zijn voltooiing. Bijzonder is dat appartementen voor sociale huur en vrije sector huur in één complex worden aangeboden, meldt Het Parool.

Het gebouw van 17.600 m2 is een ontwikkeling van Stadgenoot en Altera Vastgoed. Costa Rica bestaat uit 93 sociale huurwoningen, uitgebaat door Stadgenoot, en 66 vrije sector huurwoningen, uitgebaat door Altera. Tot en met de vierde verdieping is van Stadgenoot. Hier komen onder meer 24 studio’s met een huur van minder dan 600 euro. De andere vijf verdiepingen zijn van Altera. De huren hier zijn 1.000 tot 1.300 euro. Deze appartementen waren snel na bekendmaking verhuurd. De ingangen van vrij sector en sociaal zijn gescheiden. Dit heeft te maken met het gescheiden beheer en onderhoud. Op de begane grond komt een commerciële ruimte voor kunstprojecten. 

Reageer op dit artikel