nieuws

Senaat akkoord met inkomensafhankelijke huurverhoging

Geen categorie

De Eerste Kamer heeft de Wet Gegevensverstrekking Belastingdienst op 29 maart aangenomen. Dit betekent dat verhuurders de inkomensafhankelijke huurverhoging voor huishoudens met een hoger inkomen voor 2016 kunnen doorvoeren per 1 juli.

Dat bericht corporatiekoepel Aedes. Door de uitspraak van de Raad van State leek het verstrekken van persoonsgegevens in het gedrang te komen. De aangenomen wet regelt het verstrekken van de inkomensgegevens. Hierdoor is inkomensafhankelijke huurverhoging alsnog mogelijk per 1 juli. Minister Stef Blok van Wonen pleitte op 29 maart nog in een brief aan de Eerste Kamer voor spoedige behandeling van zowel de Wet Gegevensverstrekking Belastingdienst als de Wet Doorstroming Huurmarkt.

Te late behandeling kan volgens Blok leiden tot een groter beroep op huurtoeslag doordat de huursom dan niet per 1 juli omlaag kan van 2,1 naar 1 procent. De minister schreef ook dat hij het wenselijk vindt dat de Eerste Kamer uiterlijk 5 april stemt over de Wet Doorstroming Huurmarkt. In dat geval zal de huursom verlaagd worden naar 1 procent voor de huurverhoging van 1 juli dit jaar. De senaat besloot echter om deze wet pas op 12 april te gaan behandelen, inclusief stemmingen.

Reageer op dit artikel