nieuws

Profielen van vijf toptalenten

Geen categorie

Hier de profielen van de vijf toppers die genomineerd zijn voor de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent Award.2016.

Roel de Both, Cushman & Wakefield

Roel de Both (30) is sinds 2014 Real Estate Consultant Tenant Representation bij Cushman & Wakefield Nederland. Zijn werkgever prijst hem aan als ‘een professionele adviseur met een sterk netwerk die uitstekende klantrelaties onderhoudt’. De Both adviseert relaties over de optimalisatie van ruimtegebruik en vastgoedportfolio´s en de daaropvolgende aanhuur en/of (her)onderhandelingen op basis van de overeengekomen huisvestingsstrategie.

Al vroeg koos hij voor een brede, internationale basis in vastgoed. Zijn HEAO-studie commerciële economie deed hij deels in Australië en stage liep De Both bij een internationaal vastgoedadviseur in Nieuw-Zeeland. Voor zijn Master Business Administration, afstudeerrichting International Management, aan de Universiteit van Twente studeerde hij af in Washington D.C. waar hij ook een jaar werkte met een specialisatie in datacenter-vastgoed.

De Both is iemand die zichzelf continu blijft ontwikkelen. Zo deed hij in 2015 bijvoorbeeld mee aan het Cushman & Wakefield Outstanding Performance Program in Chamonix. Ook investeert hij in verdere kennisontwikkeling en het inspireren van professionals die nog aan het begin van hun carrière staan. Dit doet hij bijvoorbeeld in zijn rol als voorzitter van het bestuur vanFRESH Professionals, een landelijke vastgoedvereniging voor academici met circa 2.000 leden. 

In zijn loopbaan bij Cushman & Wakefield heeft hij zeer succesvol vastgoedadviesprojecten uitgevoerd voor bedrijven zoals Olympus Nederland, ICL, MCI, Gartner, General Electric en meest recent voor Ingram Micro.

Martijn van Engelen, Vastned

‘Ondernemend, leergierig, ambitieus en een echte teamspeler.’ Die typeringen slaan op Martijn van Engelen (26) van Vastned. Hij startte in 2012 bij de Europese beursgenoteerde winkelvastgoedinvesteerder als stagiair waarna hij al snel doorgroeide naar technisch manager. In december 2015 heeft hij de verantwoording gekregen voor alle technische zaken in de omvangrijke Nederlandse portefeuille van ruim 740 miljoen euro waaronder begrepen renovaties en verbouwingen. Maar ook in het due dilligence-proces bij acquisities van premium city high street shops spelen zijn ‘scherpe technische inspecties’ een belangrijke rol.

Van Engelen wordt aangeprezen vanwege zijn ‘ongelofelijke doorzettingsvermogen, inzet en streven naar perfectie’. Daarnaast hebben zijn ‘vlijmscherpe onderhandelingen’ geleid tot substantiële besparingen bij verbouwingen en renovaties. 

Als opleiding heeft hij HBO Vastgoed en Makelaardij (2012) aan de Hogeschool Rotterdam afgerond. Om zich verder te ontwikkelen volgt hij naast zijn fulltime baan een HBO-opleiding Bouwkunde. Daarnaast is hij actief betrokken bij diverse renovatie- en nieuwbouwprojecten van familiegerelateerde vennootschappen. 

Zijn leiderschapskwaliteiten blijken volgens Vastned uit het feit dat hij ondanks zijn  jeugdige leeftijd met succes grote projecten weet te leiden en externe beheerders weet aan te sturen. Zo heeft hij bijvoorbeeld een onderscheidende rol gespeeld bij de verbouwing van de Leidsestraat 64-66 in Amsterdam. Dit gebouw bestaat uit vier verdiepingen, waarbij in eerste instantie alleen op de begane grond gewinkeld werd. Bij de verbouwing is het trappenhuis verplaatst, waardoor de indeling efficiënter werd en er additionele retailmeters gecreëerd zijn op de begane grond en de eerste verdieping.

Rebecca Haasdijk, Verwey Vastgoed

Rebecca Haasdijk (28), property manager bij Verwey Vastgoed, is ‘steeds bezig met de volgende stap, wisselt en schakelt tussen perspectieven van opdrachtgevers, huurders en andere stakeholders’. Met die vaardigheden is zij volgens haar werkgever van cruciaal belang bij de entree van Verwey Vastgoed op de Amsterdamse woonmarkt met een vernieuwend concept, dat tweede kwartaal 2016 wordt gelanceerd. 

Zij wordt aangeprezen als ‘de verpersoonlijking van de nieuwe property manager’. De ‘Property Manager 2.0’ is een ‘connector’, een ‘innovator’ en ook wel een beetje een visionair, maar moet tegelijk heel veel processen managen.

Na afronding van haar vwo-opleiding begon ze bij Actys in Den Haag. Haasdijk rondde ondertussen de vierjarige hbo-opleiding Commerciële Economie in drie jaar af en stapte in deze periode van Actys over naar Van ’t Hof Rijnland. Als accountmanager werd ze daar uiteindelijk verantwoordelijk voor een portefeuille van 3.000 woningen. 

Verwey Vastgoed trok haar  in september 2014 aan als accountmanager om  samen met het Woningteam, een professionaliseringslag te maken op het gebied van property management van huurwoningen. Recentelijk heeft ze al haar vakken afgerond voor de MSRE-opleiding. Het schrijven van haar scriptie heeft ze uitgesteld tot september, om zich deze periode volledig te focussen op het opstarten van kantoor Wonen van Verwey Vastgoed in Amsterdam. Zij stuurt in haar huidige rol een team van vijf collega’s aan.

Werner van Sprundel, Colliers International

Werner van Sprundel (27), hoofd Research bij Colliers International, heeft drie masterstudies tegelijk gedaan in drie verschillende disciplines en kan bogen op zowel een ingenieurs-, doctorandus- als meester in de rechtentitel. Hij past big data toe binnen het vastgoed en wordt nu al geraadpleegd door grote instituten zoals De Nederlandsche Bank om zijn visie. Zijn intelligentie en ondernemerslust combineert hij met een plezierige persoonlijkheid, zeggen zijn leidinggevenden. ‘Nieuwe generatie in denken en doen, gecombineerd met oude normen en waarden zorgen er voor dat hij de brug kan slaan tussen generaties.’  

Na zijn studies maakte Van Sprundel een uitstapje richting strategy execution consulting om adviezen te geven voor de meest complexe en uitdagende vraagstukken in allerlei sectoren. Toch lokte de vastgoedsector zo dat hij besloot van zijn hobby – toepassingen van big data in vastgoed – zijn werk te maken. Hij is in september 2015 aangesteld als head of Research bij Colliers International en zet hoog in op innovatie.

Zelf geeft Van Sprundel aan ‘erg creatief’ te zijn en veel plezier te halen uit brainstormsessies. Ook is hij naar eigen zeggen goed in de daadwerkelijke uitwerking middels analyses waar het meer gaat om onderbouwingen door middel van feiten. Deze combinatie is altijd aanwezig geweest in zijn eigen bedrijfje Dartac dat hij heeft opgezet naast zijn studies en dat hij nu aan het verkopen is. Wees gewaarschuwd, want deze ambitieuze jongeman heeft zich tot doel gesteld om de vastgoedmarkt ‘te verstoren met allerlei big data-oplossingen’.

Jessie Wagenaar, BPD Ontwikkeling

Met haar benoeming  op 1 april 2015 tot directeur Verkoop & Gebiedsmarketing bij BPD Ontwikkeling is Jessie Wagenaar (34) met recht een young talent te noemen. In korte tijd heeft zij zich in de vastgoedsector ontwikkeld tot een autoriteit op het snijvlak van gebiedsontwikkeling en (gebieds)marketing. Onder haar leiding innoveert en professionaliseert BPD in rap tempo zijn klantcontact. Met haar team geeft Wagenaar  succesvol invulling aan de ambitie om het klanten mogelijk te maken volledig online, fysiek of in elke gewenste mengvorm een nieuwe woning te kopen. Nog dit voorjaar zal de eerste (volledige) online verkoop van een nieuwbouwwoning in Nederland een feit zijn. I

In haar vorige functies binnen BPD leverde zij onder andere een belangrijke bijdrage aan een grootschalig, breed opgezet consumentenonderzoek naar woonwensen van bewoners in vier grote Brabantse steden. Ook heeft zij in de gebiedsmarketing van diverse projecten zoals het KVL-terrein in Oisterwijk en Willemsbuiten in Tilburg een flinke stem gehad.  

Wagenaar studeerde planologie aan de Universiteit van Amsterdam (2003) en rondde daarnaast de MBA-opleiding aan Business School Nederland (2011) af. Haar professionele carrière startte zij in januari 2004 als trainee bij AM, waar zij vervolgens van januari 2005 tot juli 2008 als marketingmanager heeft gewerkt. Sinds 1 juli 2008 is zij in dienst van BPD (voorheen Bouwfonds). In eerste instantie als marketingmanager en later als senior marketingmanager op het regiokantoor in Eindhoven. Per 1 februari 2012 ging  zij de functie van gebiedsmarketeer vervullen.

Reageer op dit artikel