nieuws

Profiel genomineerde Martijn van Engelen

Geen categorie

‘Ondernemend, leergierig, ambitieus en een echte teamspeler.’ Die typeringen slaan op Martijn van Engelen (26) van Vastned. Hij is één van de vijf genomineerden voor de Yardi/Vastgoedmarkt Young Talent 2016.

Profiel genomineerde Martijn van Engelen

Hij startte in 2012 bij de Europese beursgenoteerde winkelvastgoedinvesteerder als stagiair waarna hij al snel doorgroeide naar technisch manager. In december 2015 heeft hij de verantwoording gekregen voor alle technische zaken in de omvangrijke Nederlandse portefeuille van ruim 740 miljoen euro waaronder begrepen renovaties en verbouwingen. Maar ook in het due dilligence proces bij acquisities van premium city high street shops spelen zijn ‘scherpe technische inspecties’ een belangrijke rol.

Van Engelen wordt aangeprezen vanwege zijn ‘ongelofelijke doorzettingsvermogen, inzet en streven naar perfectie’. Daarnaast hebben zijn ‘vlijmscherpe onderhandelingen’ geleid tot substantiële besparingen bij verbouwingen en renovaties. 

Als opleiding heeft hij HBO Vastgoed en Makelaardij (2012) aan de Hogeschool Rotterdam afgerond. Om zich verder te ontwikkelen volgt hij naast zijn fulltime baan een HBO-opleiding Bouwkunde. Daarnaast is hij actief betrokken bij diverse renovatie- en nieuwbouwprojecten van familie gerelateerde vennootschappen. 

Zijn leiderschapskwaliteiten blijken volgens Vastned uit het feit dat hij ondanks zijn jeugdige leeftijd met succes grote projecten weet te leiden en externe beheerders weet aan te sturen. Zo heeft hij bijvoorbeeld een onderscheidende rol gespeeld bij de verbouwing van Leidsestraat 64-66 in Amsterdam. Dit gebouw bestaat uit vier verdiepingen, waarbij in eerste instantie alleen op de begane grond gewinkeld werd. Bij de verbouwing is het trappenhuis verplaatst, waardoor de indeling efficiënter werd en er additionele retailmeters gecreëerd zijn op de begane grond en de eerste verdieping.

> Breng hier uw stem uit 

Reageer op dit artikel