nieuws

Prijsvraag voor huurwoningproject Amstelkwartier

Geen categorie

De gemeente Amsterdam start een selectieprocedure voor een appartementencomplex (Blok 4H) in de nieuwe stadswijk Amstelkwartier.

Prijsvraag voor huurwoningproject Amstelkwartier

Het betreft hier huurwoningen in het middensegment. De gemeente zoekt een partij die het geplande programma van wonen, voorzieningen en parkeren voor eigen rekening en risico kan ontwikkelen, financieren en exploiteren. Het complex krijgt een oppervlakte van 4.600 m2, waarvan 4.100 m2 voor woningen, blijkt uit een melding op Tenderned.nl. Met een theoretische woonoppervlakte van 60 m2 zou er ruimte zijn voor 68 appartementen.

De belangrijkste criteria voor deze selectieprocedure zijn de hoogte van de  EPC-score en het bod op het optierecht. De selectie start op 18 maart, de sluitingsdatum is op 13 mei. Medio juni maakt Amsterdam bekend met welke partij een optieovereenkomst wordt getekend. Deze partij krijgt dan veertien maanden de tijd om het plan uit te werken en uiteindelijk de erfpachtaanbieding te tekenen.

Amstelkwartier is onderdeel van het woon/werkgebied Overamstel. Uiteindelijk komen in Amstelkwartier 3.000 woningen. Ook zijn onder meer een park (Park Somerlust), diverse horecagelegenheden en een haven aan de Amstel gepland.

Reageer op dit artikel