nieuws

Perry en Aktiesport in handen Brits JD Sports

Geen categorie

JD Sports Fashion neemt definitief de gefailleerde sportwinkelformules Perry Sport en Aktiesport over. Met hoeveel winkels is nog niet bekend.

Dat hebben Stibbe-curatoren Toni van Hees en Job van Hooff op 23 maart bekendgemaakt. JD Sports neemt ook de webwinkels van de sportformules over. De ‘substantiële’ verkoopopbrengst gaat volgens Van Hees grotendeels naar de financiers. Dat is een bankenconsortium onder leiding van Rabobank met ook ING, Deutsche Bank en Bank of America Merrill Lynch.

De interesse van het Britse sport- en modewinkelketen bleek een week geleden. Curator Van Hees liet toen weten dat JD Sports waarschijnlijk wel ‘enkele tientallen’ winkels van de USG-formules zou sluiten. Met hoeveel winkels de Britse keten doorgaat, is afhankelijk van de winstgevendheid van de winkels en de onderhandelingen met de winkelverhuurders.

Het huidige winkelbestand bestaat uit 58 vestigingen van Perry Sport en 131 van Aktiesport. Voor het faillissement van moederbedrijf Unlimited Sports Group beschikte Aktiesport nog over 128 shop-in-shops in de eveneens gefailleerde Macintosh-formule Scapino. Perry Sport had elf verkooppunten in V&D. Door het bankroet van Macintosh Retail Groep en V&D gingen ook Perry en Aktiesport over de kop.

USG heeft de Belgische formule Primo verkocht aan de Britse keten Sports Direct. JD Sports Fashion heeft al zestien winkels in Nederland. De keten is voor 57 procent in handen van investeringsbedrijf Pentland Group, dat ook merken als Lacoste en Speedo bezit.

Reageer op dit artikel