nieuws

Penthouse voor rijkere student

Geen categorie

Het begrip ‘studentenhuis’ heeft in Rotterdam een nieuwe betekenis gekregen met de bouw van een studentenpenthouse. Het optopproject aan het Oostplein mikt op studenten met een grotere beurs. Ontwikkelaar Groot in Vastgoed wil er meer gaan bouwen op lege daken. Dat meldt Cobouw.

De twee identieke vierkamerappartementen op het dak van een wederopbouwcomplex zijn van alle gemakken voorzien. Elk met een dakterras van 2,2 bij 6,6 meter, een gezamenlijke gemeubileerde woonkamer, luxe keuken en badkamer. ‘Het enige dat de bewoners hoeven mee te brengen is een tandenborstel’, zegt ontwikkelaar/architect Rien de Groot.

Met collega-architect Jasper van Lammeren (LG Architecten) ontwierp hij de penthouses bovenop de flat die zijn vader in 1953 realiseerde aan de Groenendaal. Het pand van familiebedrijf Groot in Vastgoed was toe aan renovatie en die gelegenheid werd aangegrepen om iets te doen met het platte dak. Aannemer OK Timmerwerken uit Lekkerkerk trok het trappenhuis en de twee gemetselde liftkokers naar boven door. De twee penthouses zijn daardoor beide met een eigen lift bereikbaar.

Voor het optopplan kregen de ontwikkelaars alle medewerking van de gemeente. Het gemeentebestuur promoot verdichting als methode om woningen voor hogere inkomens toe te voegen aan het stadscentrum. De Welstandscommissie gaf toestemming op voorwaarde dat minimaal anderhalve meter vanaf de dakrand zou worden gebouwd. De vrije strook is gebruikt om een groen dak aan te leggen.

Studenten of net afgestudeerden betalen een huurprijs van 820 euro en 990 euro all-in per kamer van 16 of 11 vierkante meter. Best veel, geeft Groot toe. ‘Maar er is grote behoefte aan onderscheidende woonruimte voor deze doelgroep. De prijs is zeker voor rijkere Aziatische studenten geen probleem.’

Zijn bedrijf is in gesprek over twee volgende daklocaties in Rotterdam. 

Reageer op dit artikel