nieuws

Oud TCN-bestuurder vrijgepleit van aansprakelijkheid

Geen categorie

Arnoud van Raak is niet aansprakelijk voor een onbetaalde rekening van 1,6 miljoen euro van het in 2012 gefailleerde vastgoedbedrijf TCN.

Als voormalig ceo van TCN is Van Raak in hoger beroep volledig vrijgepleit inzake een vermeende bestuurdersaansprakelijkheid. Eerder had de rechtbank in Utrecht in januari 2014 hem aansprakelijk gehouden en veroordeeld tot betaling van 1,6 miljoen euro. Het ging om een door TCN onbetaald gebleven rekening uit 2012 van bouwbedrijf Bruil te Ede.

Het Hof in Arnhem heeft het eerdere vonnis van de rechtbank in Utrecht op alle fronten vernietigd. De cassatietermijn is inmiddels verstreken zodat het oordeel van het Hof in Arnhem vast staat. Er was volgens het Hof in Arnhem geen sprake van misleiding. Van Raak heeft als bestuurder te rechtvaardigen keuzes van betalingen gemaakt, waarbij prioriteit mocht worden gegeven aan andere crediteuren en aan het personeel, die voor de continuïteit van TCN noodzakelijk waren, aldus de uitspraak.

Alle proceskosten moeten door Bruil betaald worden. Van Raak werd bijgestaan door kantoor van Diepen van der Kroef uit Amsterdam. Van Raak is nog altijd actief in vastgoed via zijn beheerbedrijf Arra Management en via interim-opdrachten in het adviseren aan winkelcentraeigenaren en retailers. Via Arra Beheer participeert hij bovendien in een aantal bedrijven.

Reageer op dit artikel