nieuws

NS verkoopt exploitatie bijna alle stationswinkels

Geen categorie

NS zet de exploitatie van bijna alle winkelformules op treinstations in de etalage. Alleen de winkels van Kiosk en de Stationshuiskamer blijft NS uitbaten.

Dat liet interim-directeur Roger van Boxtel op 1 maart weten bij de presentatie van de nieuwe strategie van het spoorbedrijf. Hij zei dat NS de exploitatie van de stationswinkels ‘op zorgvuldige termijn’ zal afstoten. Over eventuele kopers kan Van Boxtel nog niets zeggen. ‘Dit proces doen we zorgvuldig, in het belang van de medewerkers.’

NS Retail is de meest winstgevende tak van NS. De winkels leveren de NS jaarlijks zo’n 400 miljoen euro op, goed voor zo’n 8 procent op een jaaromzet van bijna 5 miljard. Vakbond FNV vreest voor een flinke financiële aderlating voor NS en zijn personeel. Die vrees is echter onterecht, omdat NS eigenaar blijft van de winkels en de huurpenningen blijft innen.

Reageer op dit artikel