nieuws

Nog vier bieders op vastgoeddivisie Bilfinger

Geen categorie

De Duitse dienstverlener Bilfinger (industrie, energie, onroerend goed) in Mannheim spreekt met vier partijen over de verkoop van zijn onderdeel vastgoedbeheer. Bieders zijn onder andere het Zweedse private equitybedrijf EQT Partners en de Amerikaanse branchegenoot Kohlberg Kravis Roberts (KKR), meldt Bloomberg.

De betrokken partijen onthouden zich van commentaar. Bilfinger maakte half januari 2016 bekend dat het ongevraagde biedingen had ontvangen op de vastgoeddivisie.

Het bedrijf is nu in gesprek met de private equitybedrijven EQT en KRR en twee strategische bieders. Volgens bronnen in de vastgoedsector behoort daartoe ook de internationale vastgoedadviseur CBRE. Bilfinger wil met de verkoop van de vastgoedtak meer dan 1,3 miljard euro ophalen.

Bilfinger Real Estate telt 3.000 medewerkers, is actief in meer dan 20 landen en heeft 54 miljard euro aan vastgoed onder beheer.

In Nederland kreeg Bilfinger in 2011 voet aan de grond met de overname van Actys, geleid door voormalig mede-eigenaar Patrick Kremer. In juni 2015 trad hij toe tot de zogeheten ‘extended board’ van de vastgoeddivisie van Bilfinger, om enkele maanden later zijn vertrek bekend te maken. Sindsdien bekleedt Paul Blijham in Nederland depositie van CEO.

Het vertrek van Kremer volgde op een wisseling van de wacht aan de top van de vastgoedtak van Bilfinger. Joachim Ott nam per 1 oktober 2015 de leiding over van Aydin Karduman, die op 1 januari 2016 aantrad als bestuursvoorzitter van DIC Asset in Frankfurt.

Bilfinger Real Estate heeft in Nederland circa 3 miljoen m2 onder beheer. Met vestigingen in Utrecht, Amsterdam, Eindhoven en Apeldoorn is Bilfinger Real Estate een van de grootste beheerders van commerciële ruimten.

Reageer op dit artikel