nieuws

Marriott 1,4 miljard duurder uit bij overname Starwood

Geen categorie

Starwood Hotels Worldwide komt toch in handen van Marriot International dankzij een 1,4 miljard dollar hoger bod.

Marriott 1,4 miljard duurder uit bij overname Starwood

Eind vorige week liet de Amerikaanse hotelketen Starwood weten de voorkeur te geven aan Anbang als nieuwe eigenaar. De Chinese verzekeraar had een overnamebod van 13,2 miljard gedaan, 1 miljard dollar meer dan het eerdere bod van Marriott. Marriott ging daar deze week overeen met een overnamebod van 13,6 miljard dollar, dat de Starwood-directie prompt accepteerde.

Marriott en Starwood onderhandelden sinds november 2015 over een overname. Dat Anbang zich 14 maart in de overnamestrijd mengde, heeft Marriott 1,4 miljard dollar gekost. Door deze overname ontstaat het grootste hotelbedrijf ter wereld ontstaan met 1,1 miljoen kamers in ruim 5.500 hotels in meer dan honderd landen.

Reageer op dit artikel