nieuws

Londen en Dublin meest dynamische Europese steden

Geen categorie

Londen en Dublin zijn de meest dynamische steden van Europa. Zij staan 1 en 2 in een lijst die JLL opstelde met twaalf steden waar veranderingen het snelst plaatsvinden.

Nummers 3 tot en met 12 zijn Parijs, Randstad, München, Stockholm, Kopenhagen, Instanboel, Manchester, Edingburg, Berlijn en Barcelona. Opvallende nieuwkomer in de City Momentum Index European Top 12 is Istanboel. De lijst wordt gedomineerd door wat JLL ‘nieuwe wereldsteden’ noemt: Dublin, Randstad, München, Stockholm, Kopenhage, Berlijn en Barcelona. 

Beleggers kijken steeds meer naar trends op de lange termijn, zoals demografie en technologie, wanneer ze beslissingen nemen over beleggingen, zegt Jeremy Kelly, hoofd research van JLL. ‘Steden als Dublin, Stockholm, Berlijn en Kopenhagen hebben in Europa de hoogste concentratie van high-tech start-ups, sterke onderzoeksystemen en tellen veel millennials.’ 

 

Reageer op dit artikel