nieuws

Kraakwachten staan voor de rechter

Geen categorie

Twee kraakwachten weigeren de door hen betrokken boerderij aan de Riethermsteeg in Enschede te verlaten, schrijft dagblad Tubantia. De eigenaren van het bedrijfspand daagden hen voor de voorzieningenrechter in Almelo.

Kraakwachten staan voor de rechter

Directe aanleiding voor het kort geding is dat de twee tijdelijke bewoners een freesmachine, trekker en melkmachine op Facebook te koop aanboden. De man (30) en vrouw (18) waren aangebracht via het antikraakbureau FMT. Zij zouden het aanwezige vee – twee koeien, twee kalveren en een hond – verzorgen in ruil voor gratis onderdak.

De bewoners stellen dat zij met de eigenaren in gesprek waren over een pachtovereenkomst voor de boerderij, om er een paardenbedrijf te beginnen. In ruil voor een vergoeding willen zij de boerderij wel verlaten.

De voorzieningenrechter doet over twee weken uitspraak.

Reageer op dit artikel