nieuws

Kandidaat-koper Perry/Aktiesport wil sluiting tientallen winkels

Geen categorie

JD Sports Fashion wil het leeuwendeel van de winkels van Perry Sport en Aktiesport overnemen. Dat blijkt uit een melding van het Britse sportretailconcern bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Het betreft 58 winkels van Perry Sport, 131 van Aktiesport en de webwinkels van de sportformules, aldus de melding. Curator Toni van Hees verwacht dat ‘binnen enkele dagen’ een akkoord kan worden gesloten met het Britse concern. Wel verwacht hij dat JD Sports Fashion ‘enkele tientallen’ van de in totaal 189 vestigingen zal sluiten. Deze winkels zijn volgens hem onrendabel.

JD Sports nam in 2013 al veertien vestigingen van de gefailleerde herenmodeketen Setpoint over in Nederland en zette die over naar de eigen formule. Op dit moment heeft de keten een webwinkel en zestien winkels door heel Nederland onder de naam JD, waaronder een flagshipstore aan de Nieuwendijk in Amsterdam Centrum. JD Sports is in 1981 opgericht en beschikt over 800 winkels. Vorig jaar haalde de winkelketen op een omzet van 2 miljard euro een winst van 130 miljoen.

Marktvorsers hadden geen rekening gehouden met JD Sports als kandidaat-koper van Perry Sport en Aktiesport. Eerder gingen Intersport, Sports Direct en investeringsmaatschappij Convent Capital over de tong als mogelijke overnamekandidaten. Perry Sport en Aktiesport gingen in februari bankroet nadat moederconcern USG faillissement werd verklaard. Voornaamste oorzaak volgens USG was de plotse omzetval door de sluiting van zo’n 150 shop-in-shops in de gefailleerde ketens V&D en Scapino. 

Reageer op dit artikel