nieuws

Hoogste punt nieuwe bioscoop Zwolle

Geen categorie

De nieuwbouw Pathé Zwolle op het Katwolderplein heeft zijn hoogste punt heeft bereikt. Eind dit jaar wordt de bioscoop met negen zalen en 1.555 stoelen opgeleverd.

Dat maakten Pathé en ontwikkelaar Multi op 29 maart bekend. Andere betrokken partijen zijn de gemeente Zwolle, Epicurus, Dok Architecten en aannemer JP van Eesteren. Epicurus heeft als vaste ontwikkelaar van Pathé de bioscoop ingepast binnen het door Multi ontwikkelde complex. Pathé-directeur Lauge Nielsen wil behalve de huidige bezoekers ook nieuwe bezoekers uit de regio bedienen.

Pathé Zwolle is volgens hem goed bereikbaar vanaf de snelweg, krijgt een ruime parkeergarage en ligt op loopafstand van de binnenstad. De opening van Pathé Zwolle staat gepland voor eind 2016. De bioscoop krijgt ook achttien mindervalide plaatsen. Het gebouw en alle zalen zijn rolstoeltoegankelijk. Enkele zalen worden uitgerust met event-voorzieningen voor presentaties en congressen. Op het Katwolderplein ontwikkelt Multi ook een supermarkt en 200 m2 aan winkels. Zwolle realiseert een parkeergarage met ruim 700 plekken en Deltawonen bouwt 23 sociale huurwoningen. 

Reageer op dit artikel