nieuws

Hoger salaris voor corporate vastgoed executive

Geen categorie

Vastgoedmanagers van grote ondernemingen (‘corporates’) hebben vorig jaar een flinke salarisverhoging genoten. Het gemiddelde salaris van een topbestuurder van een multinational die wereldwijd verantwoordelijk is voor vastgoed, steeg in 2015 met 15 procent tot 265.684 dollar.

Dat blijkt uit het jaarlijkse beloningsonderzoek van de netwerkorganisatie van corporate vastgoedprofessionals CoreNet Global en FPL Associates. 83 procent van de geënquêteerden zag zijn basissalaris vorig jaar toenemen. Terwijl 80 procent ook in 2016 verdere groei verwacht.  In Europa kreeg zelfs 90 procent van de topbestuurders meer geld en een gelijk percentage voorziet dit ook voor dit jaar.

‘De voortdurende salarisstijgingen van corporate vastgoed executives worden gedreven door het toenemende belang dat wordt gehecht in grote bedrijven aan dit vakgebied’, aldus  Angela Cain, CEO van CoreNet Global.

Het onderzoek besloeg een brede range van vastgoedfuncties. De verwachte groei van de bonussen en incentives over 2015 bedraagt 12 procent.

Reageer op dit artikel