nieuws

Herstemming Huizen Randenbroek

Geen categorie

TeKa Groep, actief in de evenementen- en horecabranche, heeft het monumentale Huize Randenbroek in Amersfoort gekocht van de gemeente. TeKa Groep faciliteert jaarlijks circa 900 evenementen voor gezelschappen tussen de 50 en 5000 personen. Deze evenementen vinden vooral plaats in monumentale, industriële en pop-up locaties.

Directeur Timo Kruft gaat het pand aan Heiligenbergerweg 113 geschikt maken voor daghoreca en inzetten als trouw- en evenementenlocatie. ‘Het is een mooie aanvulling op ons programma en past in onze groeistrategie”, aldus Kruft. Volgens hem is de buitenkant van het pand ‘redelijk goed’, maar moet er qua interieur veel gebeuren. De Goudse restauratiearchitect Frank Goppel heeft de opdracht gekregen voor de restauratie van het pand. Aan hem de taak het monumentale karakter van het gebouw te behouden, maar ook  de moderne voorzieningen aan te brengen voor horecagebruik. Kruft verwacht begin 2017 te kunnen starten met de renovatie, zodat Huize Randenbroek medio 2017 open gaat voor publiek.

 

Huize Randenbroek, dat midden in het gelijknamige park ligt, is gebouwd in de zeventiende eeuw. Het huis is jarenlang bewoond geweest door Jacob van Campen, Nederlands beroemde bouwmeester. Van Campen ontwierp onder meer Paleis op de Dam in Amsterdam.

Reageer op dit artikel