nieuws

Herontwikkeling voormalig terrein brouwerij De Leeuw

Geen categorie

Projectontwikkelaar Wyckerveste Adviseurs uit Kerkrade heeft plannen gepresenteerd voor het historische en monumentale terrein van bierbrouwer De Leeuw, nu nog eigendom van de gemeente Valkenburg en de provincie Limburg, De voornaamste ingrediënten voor de herontwikkeling zijn sport, vrije tijd, gastronomie en lifestyle.

Herontwikkeling voormalig terrein brouwerij De Leeuw

De projectlocatie, gelegen aan de Prinses Beatrixsingel, heeft een omvang van 80.000 m2 en bestaat uit verschillende industriële hallen, de brouwerij met waterrad, een kantoorvilla en andere kantoorpanden. Brouwerij De Leeuw sloot in 2005 zijn deuren en de brouwactiviteiten werden voortgezet bij het Belgische moederbedrijf Haacht.

De plannen van Wyckerveste hebben een hoog ambitieniveau. De twee belangrijkste pijlers zijn de Food en Cycle experience aangeduid als Food XP en Cycle XP. In de Food XP staan de Limburgse gastronomie en streekproducten centraal. Een plein in de voormalige brouwerij vormt straks het hart van de Food XP, met gezonde authentieke en ongerepte producten van hoogwaardige kwaliteit, vertelt Valeska Bruins, projectontwikkelaar van Wyckerveste. Daarnaast wordt het monumentale waterrad gerestaureerd zodat het zichtbaar én werkend is.

Reageer op dit artikel