nieuws

Geneba koopt weer Duits logistiek vastgoed

Geen categorie

Geneba heeft twee nieuwe logistieke vastgoedobjecten gekocht in de Zuid-Duitse steden Neurenberg en Achern.

Het in Amsterdam genoteerde fonds heeft het vastgoed in een aandelentransactie gekocht van de Duitse ontwikkelaar Greenfield. Greenfield behoudt een belang van 6 procent in het logistiek vastgoed. Het logistieke complex in Neurenberg omvat ruim 42.000 m2 aan nieuw gebouwd logistiek vastgoed. Huidige huurders met een lang contract voor het multi-tenantgebouw zijn Hellmann en Roman Mayer.

In Achern in deelstaat Badem-Württemberg heeft Geneba een nieuwbouwcomplex gekocht met een oppervlakte van 12.252 m2. Langetermijnhuurder is J.H. Ziegler. De nieuwe aankopen zijn goed voor 3 procent van de vastgoedbeheerportefeuille en genereren 5 procent van de jaarlijkse netto huurinkomsten. Sinds begin dit jaar heeft Geneba elf vastgoedaankopen gedaan. Daarmee is de vastgoedportefeuille van zo’n 822 miljoen euro dit jaar al met 41 procent gegroeid.

Reageer op dit artikel