nieuws

Eerste debat nieuw Haags platform

Geen categorie

Het onlangs opgerichte Platform Stad organiseert op 29 maart haar eerste debat over de toekomstige ontwikkeling van Den Haag.

Platform Stad is een onafhankelijk Haags platform dat denken, doen en debat over de ruimtelijke toekomst van Den Haag stimuleert. Op de nieuwe website worden de debatten aangekondigd en verschijnen regelmatig blogs van stadmakers over de ruimtelijke ontwikkeling van Den Haag. Jooske Baris is de leidende kracht achter Platform Stad. Zij gaat er voor zorgen dat inwoners, professionals, ondernemers en beleidsmakers samen de stad vormgeven.

Het eerste debat van Platform Stad gaat over de toekomst van de fiets in Den Haag. Moeten er in de binnenstad fietsvrije zones worden aangewezen, met ruime fiets(parkeer)plekken aan de randen ervan? Richten we wegen zo in dat auto’s en fietsen de beschikbare ruimte echt delen? Fietsen in Den Haag kan nog veel beter gefaciliteerd worden. Dat vraagt om investeringen en het optimaal benutten van de (soms schaarse) ruimte. Durft Den Haag te kiezen voor de fiets? Het debat begint dinsdag 29 maart om 17.00 uur in de centrale bibliotheek aan het Spui.

 

Reageer op dit artikel