nieuws

Congres over nieuwe wet kwaliteitsborging

Geen categorie

Een dezer dagen stuurt minister Blok de wet Private Kwaliteitsborging Bouw naar de Tweede Kamer. De positie van de consument wordt sterker en bouwbedrijven moeten meer prestaties garanderen. Cobouw organiseert op 4 april een congres over deze historische stelselwijziging met het ministerie van Binnenlandse Zaken en de gemeente Almere.

Ellen van Acht, directeur van het KUUB Centrum Particuliere Bouw geeft antwoord op de volgende vragen: Wat verwachten consumenten van kwaliteit in de bouw? Waar letten ze op en hoe? Jaap Zwart, algemeen directeur van Timpaan, deelt zijn ervaringen over nieuwe manieren waarop aannemers een opdracht uit kunnen zetten, zodat vernieuwing logisch is. Ontwerper Reimar von Meding van KAW architecten inspireert en geeft ideeën over hoe men samen met de wijk kan ontwerpen. Ook komt een vernieuwende bouwer aan het woord, in de uitvoering kan je zaken anders aanpakken. Edward van Dongen, Era Contour vertelt hierover.

 

Tjeerd Herrema, wethouder Wonen en ruimte van Almere opent het congres en Ger Maas, bestuurslid UCB Universitair Centrum voor Bouwproductie TU Eindhoven, is de dagvoorzitter. In het middagprogramma is er een ruimte keuze aan kennissessies (http://www.kwaliteitsborgingvoorhetbouwen.nl/subsessies.html)  en de dag wordt afgesloten met een editie van het Cobouw Café onder leiding van Thomas van Belzen en Joost Zwaga (Cobouw), gaat minister Stef Blok, initiator van de nieuwe Wet Private kwaliteitsborging voor het bouwen en fervent voorstander van het klantgericht werken in de bouw in debat met o.a. Rob Mulder (Vereniging Eigen Huis), Jan Fokkema (NM), Marc Calon (Aedes) en Fred Schoorl (BNA).

 

Het programma staat op www.cobouw.nl/klantgerichtbouwen

 

Reageer op dit artikel