nieuws

CBRE GIP haalt kapitaal op voor value-add-fonds

Geen categorie

CBRE Global Investment Partners (GIP) heeft voor een value-add-fonds 840 miljoen dollar opgehaald bij zes investeerders.

Dat meldt de fondsbeheerder op zijn website. Het gaat om het vierde value add-fonds van het CBRE GIP en het eerste in dit segment in Europa. Het fonds dat nu dicht zit, mikt op een netto internal rate of return van 15 procent. CBRE GIP wil voor het fonds single assets en portefeuilles kopen, hetzij als co-investeerder of in een joint-venture.

Het vastgoedfonds heeft al 231 miljoen dollar gecommitteerd aan drie aankopen, te weten een Franse logistieke vastgoedportefeuille van 440.000 m2, twee topwinkelpanden in Madrid en een ontwikkellocatie van 190.000 m2 voor logistiek vastgoed aan de M25 bij Londen. Verder is het fonds in gesprek voor nog 123 miljoen dollar aan aankopen. 

 

Reageer op dit artikel