nieuws

BPD introduceert online aankoop woning

Geen categorie

Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerde kopers voor het eerst in Nederland online een woning kopen. Gebiedsontwikkelaar BPD geeft hiermee verdere invulling aan de wens van kopers om zich niet alleen volledig online te kunnen oriënteren, maar ook tot de daadwerkelijke aankoop van een nieuwbouwwoning te kunnen overgaan.

Voortaan kunnen kopers hun toekomstige woning in een digitaal winkelmandje laden en zetten ze online een handtekening onder de koopakte. Alleen de akte van levering behoeft nog een bezoek aan de notaris.
Een deelplan van ‘Hoef en Haag’, een nieuw dorp bestaande uit 1.800 woningen aan de Lek in Vianen, is het eerste project waarbij de online aankoop mogelijk is. Een 70-tal geïnteresseerden heeft zich online aangemeld en kan kiezen uit 59 woningen die te koop worden aangeboden. Geïnteresseerden kunnen van 10 tot 17 maart a.s. hun voorkeuren doorgeven. Daarna vindt een woningtoewijzing plaats. De eerste officiële online aankoop van een van deze woningen volgt naar verwachting kort daarna.
In 2016 breidt BPD de online aankoopmogelijkheden stapsgewijs verder uit zodat alle in verkoop zijnde nieuwbouwprojecten in de toekomst online kunnen worden aangekocht. Kopers die (fysiek) persoonlijk contact prefereren, kunnen blijven rekenen op de bestaande contactmogelijkheden om zich op een woning te oriënteren of deze aan te schaffen.

Jessie Wagenaar, directeur Verkoop Gebiedsmarketing van BPD, licht toe: ‘De Nederlandse consument is in sterke en toenemende mate online georiënteerd, ook als het om het kopen van een woning gaat. Tegenwoordig oriënteert men zich met de iPad of laptop vanaf de bank op een nieuwe woning. In deze groeiende woningmarkt is het dan ook een onomkeerbare ontwikkeling dat wij het mogelijk maken om nieuwbouwwoningen online aan te schaffen. Wij zien het als een sluitstuk in ons nu al grotendeels online afspelend oriëntatieproces. Doordat wij online continu in contact kunnen staan met onze klanten zijn we in staat om een nog betere match te maken tussen onze woonwijken en hun toekomstige bewoners.’

Reageer op dit artikel