nieuws

Bouwstart 339 woningen spoorzone Tilburg

Geen categorie

SDK Vastgoed heeft de benodigde contracten voor de bouw van Clarissenhof in Tilburg getekend. Op 29 april start de uitvoering van dit plan met 339 woningen in de Tilburgse spoorzone. Woningcorporaties nemen 216 woningen af.

Met het tekenen van koop- en realisatieovereenkomsten tussen de gemeente Tilburg en corporaties TBV Wonen en WonenBreburg en VolkerWessels, is het voorbereidingstraject afgesloten. Clarissenhof maakt de verbinding tussen ‘klooster’woonbuurt Theresia en het door industriële monumenten omgeven stationsplein. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het bouwrijp maken van de locatie.

Clarissenhof is een ontwikkeling van SDK Vastgoed (VolkerWessels), onder meer gespecialiseerd in grote herontwikkelingsopgaven zoals het Paleiskwartier in ’s-Hertogenbosch en Strijp-S in Eindhoven. SDK Vastgoed is namens VolkerWessels de gebieds- en vastgoedontwikkelaar voor het voormalige NS-terrein ten noorden van het station en werkt daarin binnen een publiek-private-samenwerking met de gemeente Tilburg.

Woningbouwcorporaties TBV Wonen en Wonenbreburg nemen respectievelijk 116 en 100 woningen en appartementen af. De twee woningbouwcorporaties spelen met deze nieuwbouw in op de woonbehoefte. Zo neemt in Tilburg het aantal eenpersoonshuishoudens nog steeds toe. Ook de vraag naar sociale huurwoningen in het centrum is groot. Deze huurappartementen sluiten hier perfect bij aan.

Van de overige 123 appartementen worden er 72 in de vrije verkoop aangeboden, hiervan zijn er nog slechts 31 beschikbaar, waarvan 22 in gebouw Brokx dat uitkijkt over het nieuwe stationsplein van Tilburg. De nog negen beschikbare appartementen in gebouw Poort zijn fraai gelegen tussen het Clarissenklooster en het centraal in het plan gelegen plein. Ook worden 51 appartementen in de geliberaliseerde huur aangeboden; voor dat laatste vinden momenteel afrondende gesprekken met een belegger plaats. De bouw van Clarissenhof wordt gerealiseerd door aannemer Van de Ven Bouw en Ontwikkeling (VolkerWessels).

Reageer op dit artikel