nieuws

Boete Camelot vanwege douche-elektrocutie

Geen categorie

Het Openbaar Ministerie heeft boetes geëist van 60.000 euro tegen zowel de gemeente Boxtel als leegstandsbeheerder Camelot vanwege de dood van een 20-jarige vrouw, drie jaar geleden toen ze thuis onder de douche stond. Volgens het OM werd ze geëlektrocuteerd, maar de verdediging trekt dat in twijfel.

Dat meldt de website van de NOS. De vrouw overleed in januari 2013 onder de douche waar ze als anti-kraakwacht woonde. Onderzoekers kwamen tot de conclusie dat ze was geëlektrocuteerd. Het was al tijden bekend dat de stroomvoorziening in het pand niet deugde.

De familie die er eerder dertig jaar woonde, had er een hennepplantage en had het pand volledig uitgewoond. Toen het leeg kwam te staan, bleken bij een controle onder meer de stroomdraden open en bloot te liggen. Hoewel een gemeente-ambtenaar het pand toen ‘eigenlijk onbewoonbaar’ noemde, werd besloten het toch te verhuren. 

Reageer op dit artikel