nieuws

Beste belegging: topwinkels in secundaire steden

Geen categorie

Prime retailvastgoed in secundaire steden vormt in Nederland het beste beleggingspotentieel, zegt Savills in zijn laatste Research & Strategy briefing.

De vooruitzichten voor de Nederlandse vastgoedmarkt zijn positief, met een stijgende consumentenvraag, een beperkt nieuw aanbod van winkels en de enorm lage rente. De vraag naar winkelruimte in de twintig grootste steden is bestendig. De topstraten en het luxe segment doen het beter dan de rest van de retailmarkt. Buitenlandse retailers zijn verantwoordelijk voor veel transacties, met Amsterdam als belangrijkste trekker.

Op het terrein van logistiek wordt de opname beperkt door een tekort aan geschikte ruimte, vooral zeer grote oppervlakten. Dit tekort zal wel even voortduren doordat er weinig speculatieve distributiecentra in aanbouw zijn. 

De kantorenmarkt ziet een grotere opname. De leegstand blijft nog wel hoog. Het aantal meters zal dalen in 2016 door transformatie.

Reageer op dit artikel