nieuws

Bernhard Schlepper wint IVBN Scriptieprijs

Geen categorie

Bernhard Schlepper (Tilburg University) heeft de IVBN Scriptieprijs gewonnen. Uit de handen van juryvoorzitter Cor Worms ontving hij een cheque van 2.500 euro voor zijn onderzoek ‘Why listed equity real estate?’. Tilburg University ontving een cheque van 1.000 euro.

Uit het juryrapport: ‘Bernhard Schlepper heeft zich geworpen op een niet helemaal origineel onderwerp, maar wel op een zodanige diepe en brede manier dat we ook hier te maken hebben met hoge onderzoekskwaliteit; zowel theoretisch als empirisch. Het onderwerp is wel zeer interessant en actueel, en dat in toenemende mate. Blijft dat deze heel systematische studie enorm veel bruikbaar inzicht biedt en herbiedt in de probleemstelling. Een zeer gedegen en opmerkelijk zorgvuldige studie, methodologisch sterk en met een zware en geloofwaardige statistische component. Het werkstuk bevat verder een doorwrochte literatuurstudie met bronnen die relevant en soms verassend zijn. De literatuur wordt niet alleen geciteerd, zoals in de meeste studies, maar ook beleidsmatig geïnterpreteerd, Bernhard stelt zichzelf veel originele vragen en werkt ze ook uit. De interactieve website die Bernhard heeft ontwikkeld ten behoeve van optimalisatie exercities is én origineel, én dwingt de gebruiker tot denken.’

De IVBN Scriptieprijs is een jaarlijks stimuleringsprijs voor studenten die afstuderen op een vastgoedgerelateerd onderwerp. Met deze prijs wil de IVBN bijdragen aan de verdere professionalisering en ontwikkeling van de vastgoedbeleggingssector in Nederland. Aan de Scriptieprijs is een geldbedrag van 2.500 euro voor de winnaar verbonden en 1000 euro voor de begeleidende onderwijsinstelling. Overige genomineerden ontvangen 1.000 euro. 

Voor de IVBN Scriptieprijs 2016 nomineerde de jury uit zestien inzendingen ook de volgende twee scripties:

– Thomas Verheijen (Universiteit van Amsterdam): Effect of changeability of investment strategies of European REITs on their performance;

– Léon van der Wal (TU Delft): Retail vacancy in inner cities.

Reageer op dit artikel