nieuws

Anbang verhoogt bod op Starwood naar 14 miljard

Geen categorie

Anbang legt zich niet neer bij een overname van Starwood Hotels & Resorts door Marriott International. Dit weekend heeft de Chinese verzekeraar zijn bod op Marriott verhoogd naar 14 miljard dollar.

Dat blijkt uit berichtgeving in Amerikaanse financiële media. Oorspronkelijk had Marriott in november 2015 al een voorlopig akkoord met Starwood over een overnamesom van 12,2 miljard dollar. Deze maand ging die deal in de prullenmand, nadat Starwood een onverwacht bod van Anbang van 13,2 miljard dollar deed. Vorige week leek er een definitief eind te komen aan de biedingenstrijd toen Marriott een bod van 13,6 miljard op tafel legde. Het laatste Anbang-bod van bijna 14 miljard dollar in contanten boort die hoop in de grond.

De Chinese investeerder trekt daarbij op met investeringsmaatschappijen J.C. Flowers en Primavera Capital. Hoe dan ook is het einde van de overnamestrijd in zicht. Op 8 april moeten de aandeelhouders van Starwood een definitief oordeel vellen over de overnamevoorstellen. Als Anbang in zijn opzet slaagt, betekent dat de grootste acquisitie van een Amerikaans bedrijf door een Chinese investeerder ooit. Recent kocht Anbang al Strategic Hotels & Resorts, eigenaar van het befaamde Waldorf Astoria in New York, voor 6,5 miljard dollar.

 

Reageer op dit artikel