nieuws

Ad Hoc breidt dienstverlening uit met beveiliging

Geen categorie

Leegstandsbeheerder Ad Hoc in Den Haag start een nieuwe dienst, Ad Hoc Security. De dochteronderneming levert alle voorkomende diensten op het terrein van vastgoedbeveiliging, waaronder beveiligingsadviezen.

Ad Hoc breidt dienstverlening uit met beveiliging

Ad Hoc Security heeft de officiële status die in de beveiligingssector gangbaar is. Zo is het bedrijf VCA-gecertificeerd en beschikt het over een zogeheten ND-nummer, dat door Justitie wordt verstrekt aan bedrijven die beveiligingsdiensten mogen leveren.

‘De certificering borgt het naleven van de veiligheidsregels zoals die gelden bij de klant’, vertelt manager Security Arjan Alberts van Ad Hoc Security. ‘Wij werken onder andere voor een bedrijf in de olie- en gasindustrie dat iedereen – ook onderaannemers – verplicht de trapleuning vast te houden en niet te bellen achter het stuur.’

De Ad Hoc- beveiligers zijn opgeleid om alle voorkomende beveiligingsdiensten uit te voeren, dus niet alleen rondom leegstaand vastgoed. ‘Wij leveren ook beveiligers voor het bemannen van een receptie’, zegt Alberts. De beveiligers dragen tijdens hun dienst het bedrijfsuniform van Ad Hoc Security.

Aanleiding voor de nieuwe dienst is de groeiende vraag van klanten naar diensten die meer om het lijf hebben dan die een doorsnee toezichthouder kan leveren. ‘Wij werken veelal met studenten als toezichthouder’, legt Ad Hoc-directeur Hans Spanjersberg uit. ‘Die houden een oogje in het zeil, lopen af en toe een rondje.’

‘Wij krijgen regelmatig het verzoek of onze beveiligers deel kunnen nemen aan de veiligheidsorganisatie van de klant. Dan komt certificering in beeld, de juiste opleiding en kwalificaties als BHV of EHBO. Onze beveiligers voldoen aan deze certificering, zijn hiervoor opgeleid en kunnen dus prima deelnemen aan dergelijke processen’, zegt Spanjersberg. 

Het besluit een eigen beveiligingsbedrijf te beginnen is ingegeven door de wens voor gebouweigenaren een zogeheten one-stop-shop te zijn. Spanjersberg: ‘Op het terrein van beveiliging leveren wij een volledig pakket aan vastgoedeigenaren. Ook als het gebouw niet leeg staat.’

Het beveiligingsbedrijf, gevestigd in Rotterdam, werkt nauw samen met het zusterbedrijf Cyclops, dat beveiligingsapparatuur levert en verhuurt, zoals als beveiligingscamera’s,  sensoren voor onder andere in- en uitgangscontrole en vocht.

Reageer op dit artikel