nieuws

ABN Amro stopt 1 miljard in energietransitie vastgoedklanten

Geen categorie

ABN Amro gaat haar commercieel vastgoedklanten gericht ondersteunen bij de verduurzaming van hun vastgoed. De bank stelt 1 miljard financiering beschikbaar om de investeringen te realiseren en brengt klanten in contact met partners.

Een klant kan via een online applicatie per maatregel (zoals isolatie, led-verlichting en zonnepanelen) berekenen wat de investering, de terugverdientijd en de CO2-reductie is. De maatregelen zijn economisch bewezen en bieden per vastgoedobject een labelsprong op van minimaal twee energielabels. De bank brengt de klant in contact met partners, waaronder Philips, Siemens, Bosch, Unica en Engie, en draagt zorg voor de financiering. 

Rutger Schuur, hoofd Real Estate van ABN Amro: ‘We weten dat duurzaam vastgoed een hoger rendement oplevert voor beleggers en maatschappij. Op deze manier willen we eventuele belemmeringen voor energiebesparing wegnemen en onze opgedane kennis over verduurzaming inzetten. De ketensamenwerking maakt energiebesparing voor onze klanten op een snelle en deskundige manier mogelijk. Wanneer alle maatregelen worden uitgevoerd, zou dit een jaarlijkse reductie van 500.000 ton CO2 betekenen en een besparing van meer dan 100 miljoen euro op de energiekosten per jaar.”

Bram Adema, directeur van adviesbureau CFP die samen met de bank het initiatief ontwikkelde: ‘We zien dat meer dan 80 procent van aantrekkelijke maatregelen niet wordt ingevoerd, doordat investeringsbudgetten zijn uitgeput voordat deze maatregelen aan bod komen. ABN Amro haalt deze drempel nu weg door de besparingsopties, onder goede voorwaarden, te financieren. En eigenaren verlagen de operationele kosten van hun panden en investeren tegelijkertijd in een hogere waardevastheid en betere mogelijkheden bij verhuur.’

Reageer op dit artikel