nieuws

Aantal miljoenenwoningen groeit met 21 procent

Geen categorie

Nederland telt 39.300 woningen met een waarde vanaf 1 miljoen euro. Dit zijn er 21 procent meer dan in 2014.

Aantal miljoenenwoningen groeit met 21 procent

Dat blijkt uit het Calcasa jaarverslag Miljoenenwoningen 2015. De meeste miljoenenwoningen bevinden zich in de regio Groot-Amsterdam. Het aantal in deze regio nam met 31 procent toe het afgelopen jaar. Vooral in het centrum en in Amsterdam-Zuid is het aantal fors gestegen. Met een waardestijging van 6,1 procent zijn de miljoenenwoningen in Nederland meer in waarde gestegen dan een gemiddelde koopwoning. Een miljoenenwoning is nu gemiddeld 1,3 miljoen euro waard.

In de agglomeratie Haarlem is de gemiddelde waarde van de miljoenenwoningen met 10 procent het meest in waarde gestegen. De Konijnenlaan in Wassenaar is de duurste straat van Nederland met een gemiddelde woningwaarde van 2,350 miljoen euro en een vierkantemeterprijs van 5.775 euro. Groot-Amsterdam telt nu meer dan 6.000 woningen die 1 miljoen of meer waard zijn. Niet alleen in het westen van het land is het aantal miljoenenwoningen gestegen. Ook in de regio Zuidoost-Noord-Brabant nam het aantal woningen van 1 miljoen of meer met 20 procent toe het afgelopen jaar.

Een gemiddelde miljoenenwoning kost 1,3 miljoen euro en heeft een vierkantemeterprijs van 4.200 euro. In de agglomeratie Haarlem is de gemiddelde waarde van een miljoenenwoning met 1,4 miljoen euro het hoogst. In deze regio steeg de gemiddelde waarde het afgelopen jaar ook het meest met 10 procent.

De straten met het hoogste aandeel miljoenenwoningen bevinden zich in Wassenaar. In de Bloemcamplaan zijn bijna alle koopwoningen 1 miljoen of meer waard. De vierkante meter prijs is echter lager dan in de Konijnenlaan in Wassenaar. Met een gemiddelde prijs van 2,350 miljoen euro en een vierkante meter prijs van 5.775 euro is de Konijnenlaan de duurste straat van Nederland.

Reageer op dit artikel