nieuws

Winkelcentra behouden toekomst

Geen categorie

Terwijl de een na de andere winkelketen over de kop gaat, ziet centrummanager Jacq Cornelissen het zonnig in voor vier winkelcentra in Leidschendam-Voorburg. Dat meldt AD.

Cornelissen is sinds medio 2015 centrummanager in Leidschendam-Voorburg. Volgens hem hebben winkelcentra Damcentrum (Leidschendam), Julianabaan (Voorburg), Huygenskwartier (Voorbug) en Leidschenhage een prachtige toekomst en daar doet de renovatie en uitbreiding van Leidschenhage niets aan af. 

Leidschenhage wordt voor een paar honderd miljoen euro opgeknapt. Volgens Cornelissen wordt het een winkelparadijs dat mensen naar de gemeente zal trekken. Hij sluit zijn ogen niet voor de leegstand in het Damcentrum en in delen van de Herenstraat. In het eerste geval schrijft hij die toe aan vertraging bij woningbouw in de omgeving en de hoge huur die de eigenaar van de winkelpanden vraagt. Een huur die hij vooralsnog niet wil verlagen. In de Herenstraat is de leegstand al veel minder dan een jaar geleden, stelt de centrummanager. Hij maakt zich daar geen grote zorgen over. De winkelleegstand is gemiddeld 12 procent. Dat percentage stijgt. ‘We zitten nu op 8 procent en bij ons daalt de leegstand’, aldus Cornelissen. De Julianabaan is wat gedateerd maar de plannen voor een upgrade zijn in de maak en moeten in april 2016 rond zijn. Ook is er een opkomende trend van internetwinkels die nu echte winkelpanden gaan openen, klanten willen toch een gezicht zien. 

Reageer op dit artikel